Moje kariéra v Grinexu aneb „i mladí mohou vyrůst“

Moje kariéra v Grinexu aneb „i mladí mohou vyrůst“

Do firmy GRINEX ADVISORY jsem nastoupila jako junior konzultant během 5. ročníku na VŠE. Během studia na vysoké škole jsem již získala nějakou praxi v účetnictví a daních, ale tady v Grinexu jsem se neustále učila něčemu novému (a stále se učím).

Krátce na to přišly státnice a po nich otázka, co dál. Už během studia jsem si pohrávala s myšlenkou, že bych v budoucnu ráda složila zkoušku buď na auditora, anebo daňového poradce. Po nástupu na plný úvazek se v Grinexu otevřely dveře k daňovému poradci, a tak jsem neváhala tuto příležitost přijmout. Byly mi vytvořeny patřičné podmínky (školení, studijní volno apod.) a v dnešní době mám již 1/3 hotovou.

Moje pozice konzultanta obnáší vedení klientského účetnictví, vedení daňové evidence, zpracování daňových přiznání k různým daním, schůzky s klienty, reporty – zkrátka co klient potřebuje. Ve svém portfoliu mám českou i zahraniční klientelu, o to více je má práce rozmanitější. Protože nadále přicházejí příležitosti k novým projektům, bylo potřeba určitou práci delegovat. Nyní mám tady svůj „minitým“, se kterým se dělím o své povinnosti a zároveň tak získávám další cennou zkušenost s vedením lidí.

Práce v účetně-daňové oblasti přináší jistý druh stresu – a sice neustálé termíny. Na druhou stranu je práce konzultanta zajímavá, protože každý klient má jiné požadavky, řeší různé situace. Navíc tady v Grinexu pracujeme s flexibilní pracovní dobou, takže můžeme být tvůrčí téměř kdykoli :). Takže i ty termíny se dají nakonec zvládnout bez újmy :).

Bude mi 25 let a sama jsem se v Grinexu přesvědčila o tom, že i mladí absolventi mohou dostat šanci nechat svoji kariéru vyrůst a posouvat se neustále dopředu. Pokud i ty máš ambice ve svém životě něco dokázat, budeš v Grinexu vítanou součástí týmu.